AKTUELNO

Ostanite uz TV Pink i "Žikinu šarenicu" - ovog vikenda vas očekuje nešto potpuno drugačije.

Karavan emisije "Žikina šarenica" krenuo je na put, a prva stanica je Kragujevac.

Povod da se ova popularna emisija Žike Nikolića uživo emituje iz Kragujevca jeste 200 godina postojanja ovog grada, a ekipa emisije će zajedno sa meštanima proslaviti ovaj jubilej.

- Ovog vikenda radimo emisiju iz Kragujevca i imamo veliki povod. Na Đurđevdan 1818. godine knjaz Miloš je preselio prestonicu Kneževine Srbije u Kragujevac i ovaj grad je do 1841. godine bio srpski glavni grad. Ove godine je punih 200 godina od tog događaja, koji je veoma bitan za Kragujevac, ali i za celu Srbiju. Zato smo odlučili da prva stanica karavana 'Žikine šarenice' bude upravo ovaj grad, da ispričamo priču o Kragujevcu, o njegovom razvoju, istoriji tradiciji i svim tim zanimljivim detaljima. Verujem da će gledaocima biti zanimljivo, posebno zato što će se u 'Žikinoj šarenici' sresti vekovi - doći će knjaz Miloš u kočijama, a mi ćemo doći ovim modernim autom, koji je budućnost automobilizma jer ide delom na električnu energiju, a delom na gorivo - rekao je Žika Nikolić i predstavio automobil kojim će predvoditi karavan "Žikine šarenice" do Kragujevca.

Foto: RTV Pink

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je gostujući u Žikinoj šarenici istakao da je dolazak Simensa odlična stvar za Kragujevac i da očekuje da će taj grad doživeti preporod.

- Radi se o investiciji koja je veća od Fijata. Mislim da će Kragujevac doživeti potpuni preporod i stati na noge, varatiti se u period iz 80- tih godina prošlog veka kada nije bilo problema sa zapošljavanjem – dodao je Nikolić.

Foto: RTV Pink

On je ukazao da se pomaci već vide i da je broj nezaposlenih smanjen za 2.500 u odnosu na januar prošle godine.

- Nije bilo velikih investicija, ali su oni koji već posluju u Kragujevcu širili svoje proizvodne pogone i očigledno da je to imalo efekta. To se oseti u gradskom budžetu. Ide na boilje, sa ovim će biti ozbiljan odskok – istakao je Nikolić.

Dolazak Simensa i početak proizvodnje vozova će, smatra, pokrenuti celu Šumadiju. Nikolić je istakao da će Dan Kragujevca biti proslavljen svečano, ali skromno.

Foto: RTV Pink

- Sutra imamo svečanu sednicu Skupštine grada, karneval, a uveče koncert gde će svirati kragujevačke grupe u pratnji simfonijskog orkestra. Specijalni gost biće Jelena Tomašević – najavio je Nikolić.

Portparol Fudbalskog kluba „Radnički“ Jovana Belić podsetila je da je to jedan od najvećih klubova u Srbiji - sa bogatom i dugom istorijom. FK „Radnički“ ove godine obeležava 95 godina postojanja.

- Nakon perioda krize, odlukom grada Kragujevca da preuzme potpunu brigu o klubu, za Radnički su došli bolji dani. Poslednje dve godine klub nesmetano funkcioniše, rad omladinske škole je podignut na viši nivo, postavili smo teren sa veštačkom travom, a naš seniorski tim se ekspresno vratio u prvu ligu Srbije – rekla je Belić.

U "Žikinoj šarenici" predstavljena je i himna navijača Srbije, osmišljena u znak podrške Orlovima pred Svetsko prvenstvo u fudbalu - "Moja Srbijo".

Ne propustite novo izdanje "Žikine šarenice" koja će se uživo emitovati iz Kragujevca ovog vikenda od 8:30 časova samo na TV Pink!

"Žikina šarenica" - Vaša dobra navika!

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'